hej 2010


Frukost med en gammal vän.


Fotolek med en ny vän.
Kommentarer
Postat av: Sorken

Som sork på den här bloggen får jag förhoppningsvis numera betraktas som "en gammal vän" av dig. Men som gammal vän kan man ju aldrig varit riktigt säker på om vänskapen består, då "nya vänner" har kommit till.

Inom sorkvärlden hade vi en gång i tiden en föreställning om sorkfamiljen som inte höll i verkligheten. Den gick ut på att hannen kallades sork, honan kallades sorka och ungarna sorkar. Men det gick som sagt inte, eftersom så snart två av oss visade sig på samma gång ovan jord, även om det var "föräldraparet", ropade männsikor: "Titta där är två sorkar!" Kontentan blev att vi fick hålla oss till benämningar sork och sorkar, oavsett vilka vi var.

En förlust till ska jag här berätta om. Den är rätt mycket värre. Jo, en gång i vår urhistoria trodde vi att vi skulle få tillvaron och världen med oss, i att erkänna oss sorkar som dem som kom med nya människobarn när det var dags. Men vi kom att lida ett kraftigt nederlag i denna sak, då de som hade makten att bestämma, politikerna, språkkonstnärerna och djuraktivisterna tillsammans drev igenom att det skulle till ett "t" i "sorken" - så det blev tyvärr för oss "storken". Kan säga att sedan dess aktar sig storken för att landa nära våra sorkhål. För en gång drog vi ner en stork till oss...Fast det får bli "en gammal väns" berättelse en annan gång om inte den gången är grusad nu i halkan.

2011-01-16 @ 19:30:13
Postat av: Kajsa

Ibland undrar jag om du lider av lite vanföreställningar angående sorkarnas del i historian.

2011-01-24 @ 22:38:53
URL: http://whythis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0