kyla


om tanter

De senaste dagarna har jag inte haft inspiration för att fotografera och dagens grådaskiga väder lockar inte ut mig heller. Generellt tycker jag att det är rätt skönt att komma ut och ta några djupa andetag och se "bilder" men nu stannar jag inne i barndomshemmets trygga vrå. Här är allt bekant, till och med dundret av snö som glider ner från taket.

Lustigt det där med hembyn och hemförsamlingen. I min kyrka där jag är uppväxt blir jag kramad av gamla tanter som alltid har varit gamla tanter som kramat om mig. Jag inser att de för 20 år sedan inte var så gamla men å andra sidan var jag bara en liten plutt då. I den nya församlingen som jag sakta nästlar mig in i finns också mysiga tanter men de är inte mina tanter, de har inte sett mig växa upp. Nej på det nya stället blir jag helt enkelt tantlös, fast jag kanske kan vara en tant för någon annan. Men ett tag till kan jag återvända till min hemby och bli kramad av mina mysiga tanter.

 


bad idea jeans
favorit i repris

God Jul!

Bild från Urban Outfitters.inne eller ute

inne

snö
julkort
vännerute

nare
ovisshet
avstånd


önskelista

Önskar att jag kunde räcka ut en hand och trösta den som behöver tröstas och se den som behöver synas. Önskar att jag kunde visa på ett annat sätt att leva och tänka. Önskar att jag kunde bryta ner dåliga tankebanor hos andra. Önskar att människor skulle få må bra. Önskar att mitt liv skulle få vara andra till nytta. Önskar att alla skulle få skratta ihop med andra människor.


in my soul


in my soul
I belive
it will be alright 

(Textsnutt från låten In My Soul med Samuel Ljundblahb.)

 


rar tant


Hurra! Jag fyller 26 år idag. Tyvärr är jag fortfarande rätt förkyld men jag mår betydligt bättre. Så idag firar jag mig själv med att dansa till Happy Birthday-sånger.

Min rara granntant som jag även hyr min lägenhet av kom upp med en blomma och en hembakad chokladtårta och så sjöng hon till och med en snutt för mig, det värmde gott. Skulle behöva hjälp med att äta tårtan men man kan ju inte tvinga folk att komma förbi när man är förkyld, så ikväll blir det jag, frysta hallon och Lionel Richie (?).


konstigheter och snuva

Det känns lite konstigt när man inser saker om sig själv, när man inser att man inte är som man har trott att man var. När man inser saker som alla andra verkar ha vetat länge. Konstigt.

Till intresseklubben kan jag medela att det är fortfarande väldigt trist att vara förkyld och man lyckas ju allt för ofta bli det när det inte alls passar in i livets schema.


turn it on


Samuel Ljungblahd

Jag var mycket skeptisk till Ljungblahd men hans musik svänger ju. Tyvärr finns det inte så många låtar på YouTube med honom men de finns på Spotify.


jul kan vara kul

Äntligen har julstämningen infunnit sig. God Jul!


psalm 73:26"Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt."

(Svenska Folkbibeln 98)"Min kropp och mitt mod må svika, men jag har Gud, han är min klippa för evigt."

(Bibel 2000)


kontroll

Ibland blir jag frustrerad över att man som tjej alltid är svagare än killar. Nu finns det säkert tjejer som är starkare än en del killar men generellt sett så har vi ingen chans. Vi är alltid i fysiskt underläge, i alla fall jag som är en rätt klen tjej. Och om man är lite av ett kontrollfreak är det ju oerhört störande att veta att man inte kan behärska alla eventuella skeenden. Hmmm... Fast å andra sidan så är det kanke inte så bra att vara ett kontrollfreak.modigDet finns så många modiga människor som vågar följa sina principer och sitt hjärta. Som vågar vara snälla och sårbara.


stopp
vinterkylapush
Att trycka på fel knapp kan få ödesdigra konsekvenser, se bara på den här videon (Push The Tempo - Fat Boy Slim).


RSS 2.0