what a day

maktJag tror att ett samhälle behöver seriösa journalister. Idag finns en läsvärd artikel i GP om våldet som drabbar de ryska journalisterna och  de undermåliga mordundersökningar som gjorts när ryska journalister har blivit mördade. Mordet på Anna Politkovskaja ser nu ut att hamna i högen med de andra ouppklarade journalistmorden i Ryssland.


Här följer några citat från artikeln:

"Många av mina kollegor misströstade redan från början om att mordet på Anna skulle följas av en objektiv utredning och en rättvis dom. Vi visste att av de drygt fyrtio politiska mord på journalister som begåtts alltsedan 1993 var det inte ett enda som klarats upp. [...] Vladimir Putin, den förre presidenten, gav med anledning av mordet på Anna Politkovskaja uttryck för en åsikt som delas av alla ryska tjänstemän, nämligen att journalisterna utgör ett skadligt inslag i det ryska samhället - de stör byråkratin. [...] Redan nu är det få oberoende och oppositionella journalister som känner sig säkra - många säger att tiderna nu är sådana att man vilken minut som helst kan förvänta sig att bli träffad av en lejd mördares kula." (Oleg Panfilov, Göteborgs-Posten, 090225)there must be some kind of way out of here


Jimi Hendrix plays All Along The Watchtower live


 
Lenny Kravitz with Are You Gonna Go My Way liveB.B. King Blues Boys Tune live solo


are you blue
Bilder från Asos.

Lee Washed Leather Zippy Biker Jacket skulle kanske sitta fint.


Följ min blogg med bloglovin

väntar du?

"Come to me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest. Take my yoke upon you and learn from me, for I am gentle and humble in heart, and you will find rest for your souls. For my yoke is easy and my burden is light."
Matt 11:28-30

lilla italien

...maffia, vin, pizza, pasta, hav, fisk, tjocka tanter med klut, håriga korta män, spagettiwestern, skinnskor, vattenfyllda gator, lutande torn, tokig trafik, katolicism, ikoner, påvar, korruption, fotboll, nationalism, oliver, historia, modehus, la dolce vita...

Italien!

Jag gillar inte Silvio Berlusconi som makthavare (han kan ju vara en jättetrevlig person i övrigt). Han är premiärminister i Italien och ägare av flera TV-kanaler (och AC Milan). Som ni säkert känner till har han drivit igenom en lag som innebär att han som premiärminister har "rättslig immunitet" (Dagen 19 feb 2009) vilket betyder att han kan göra i princip vad som helst, tex muta en advokat. Gränsen mellan premiärminister och diktator ser ifrån mitt håll svag ut, även om nu Italien är en demokratisk stat.

Men många italienare verkar gilla Berlusconi och finanskrisen märks knappt i Italien som nu framstår som mindre fattigt. Kanske är han jättebra för Italien, vad vet jag egentligen...


ibland är livet lite suddigtDet är gott att få träffa vänner och att få träffa nya vänner. Det är gott att få skratta tills man gråter och att få skratta åt sig själv. Ibland är livet lite suddigt och man ser inte klart, tur att man har vänner med glasögon. Osammanhängande? Ja, varför inte?!

älskar, älskar inte

Snö. Ibland fiende, andra gånger min bästa vän. Just nu är vi vänner, jag och snön.
det finns en gränssolsken i blick
Göteborg var riktigt kallt idag men vad gjorde det när solen sken.

my path"Thy word is a lamp unto my feet, and a light unto my path." Ps 119:105


natt stilla snö vitt tystJag lämnar den illadoftande nattbussen och hoppar ut i det vita. Tjocka, tunga snöflingor forsar ner från en mörk himmel och lyser upp vinternatten. Det knastrar under skorna. Men så hejdar jag mitt steg och allt blir tyst. Sådär tyst som det bara blir av snö.

sagt och gjort


Vy över Götaplatsen innefrån Konstmuseets hall (Hasselblad Center ligger i samma lokal)


Igår var Göteborg vått, grått och rått, precis som alltid såhär års, och jag nästan tyckte om det. Jag traskade runt i duggregnet (efter att slasket töat bort var det inte lika besvärligt att prommenera) och njöt av staden.  Att skriva att jag njöt av fart, fläkt och folk vore felaktigt eftersom gårdagens Göteborg var lugnt och stilla.


Utställningen på Hasselblad Center var bra. En kvart, tjugo minuter tog det för mig att spana in bilderna. 40 kroner var, och är, det blygsamma priset för en årsbiljett som även gäller på Rhöska, Naturhistoriska, Sjöfartsmuseet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum.

fotoutställning

Jag brukar läsa om utställningar som jag tänker att jag ska gå på men sedan glömmer jag bort dem så fort jag viker ihop tidningen. Idag har jag läst om en utställning i GP: det pågår just nu en fotoutställning av Dryden Goodwins bilder på Hasselblad Center i Göteborg. Det är väl lika bra att jag använder mina apostlahästar och går dit.Bilder av Dryden Goodwin, från hans hemsida.

vintern har inte ens kulminerat

Idag passerade jag än en gång änderna nere på byn. Vattnet var lugnt. De, änderna, simmade fridfullt (det såg så ut). Då, just då när jag såg hur anden längst fram klöv vattenytan, då fick jag en stark längtan efter sommaren. Tänk att en varm sommardag eller en sval sommardag, vilket är betydligt vanligare på dessa bredgrader, få ta ett dopp i det blå. Tänk att få simma i en lugn sjö en junikväll eller att få kasta sig ut i havets vågor en stekhet julidag. Å, sommar var är du?

Nej nu är det vinter och jag har en tentamen i grammatik på fredag.

ute igår


livet känns

När solen skiner och himlen är blå, då känns livet lite lättare. Det är som om att man kan andas lite bättre. Det är som om att man vill le lite mer.


RSS 2.0