6 juni

Sveriges flaggaGlad påsk!
God jul!
Grattis på födelsedagen!
Gott nytt år!

Vad säger man på nationaldagen?


Jag är i alla fall glad över att bo i Sverige. Vi har det rätt bra här.
global journalistik

En kinesisk journalist får ett pressfrihetspris för att han avslöjade något (ett utbrott om denguefeber i en del av Kina) som han dömdes till fängelse för i Kina (som menade att han spridit falsk information). Han fick inte lämna Kina för att ta emot priset som delas ut i Göteborg.

En journalist från Jemen gör sin egen nyhetsportal med nyheter från och om Jemen. Myndigheterna i Jemen stänger gång på gång av åtkomsten till sajten från Jemen men journalisten som studerar i Sverige fortsätter sitt arbete och hittar nya metoder att nå till Jemen. Han kan antagligen aldrig återvända till Jemen.

Det verkar som om mordet på ryska journalisten Anna Politkovskaja var en direkt följd av hennes arbete. Fler exempel finns tyvärr på journalisters ibland hårda arbetsvilkor.

bild på kampanjen om tryckfrihetAllt kanske inte är helt bra i landet Sverige eller inom den svenska journalistiken (brottsmisstänkta är ofta dömda på förhand i kvällstidningarna) men jag tror fortfarande på att det är viktigt med fri journalistik. Tidningarna i Sverige verkar också vara för tryckfrihet och lanserade idag (2/6) en stor kampanj för tryckfrihet. Jag vet inte om det handlar om pengar som vanligt men jag hoppas att de har fler skäl än profit.

can't touch this

It's Hammer time.


RSS 2.0