keep on walking


"Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda."
(Rom 12:9)


återvinn


galenskap

Förkyld och vaken mitt i natten. Jag trodde att det var tråkigt att vara sjuk på dagen men ännu värre på natten, om man inte kan somna. Måste äta igen. Vill sova. Är ändå trött. Kanske somnar jag snart. Vad gör man såhär dags om man vill sova? Ja nu kom morgontidningen! God morgon!

våga

Foto: Idha Lindhag

Idag har jag tänkt (jag brukar tänka varje dag så det är inget nytt) på saker jag vill göra, är ju hemma sjuk så det finns mycket tid att tänka på. Läste om en fotograf och blev inspirerad. Men det är så svårt att våga göra det där. Att tro på sin talang och sen helt enkelt jobba hårt. Det är så många som är så duktiga på så mycket. Jag vet att jag en gång hade talang och "potential" men det var då, för så länge sedan. Kan allt finnas kvar? Ligger det och gror någonstans på nanonivå (såg ett intressant program om nanoteknik idag)? Vad menas med talang? Vad är konst? Vad vill jag göra? Och varför? Hur kan det vara till nytta? Och för vem gör jag det? Och framför allt när? När ska jag hinna? Och vågar jag? Sen diskuterade jag ett eventuellt projekt med en släkting och blev ännu mer inspirerad att ta tag i kameran och skapa något. Jag kanske bara feberyrar. Det här med att tänka kanske inte är så bra ändå... Let's see what God has in stored for me.le


"Visste du att ditt ansiktsuttryck kan påverka dina känslor? Om du till exempel ler när du känner dig ledsen, kan det påverka ditt sinne positivt." (GP, 2010-09-28)

Då tänker jag att jag kanske kan lura min kropp, jag känner mig sjuk och jag är sjuk men om jag låtsas som om jag är nästan frisk så kanske jag blir det fortare. Tänk positivt.


(Samma avhandlig i psykologi som GP hänvisar till visar också "att personer med hög emotionell empati imiterar andras ansiktsuttryck i större utsträckning än andra".)


tråkigt


Idag är jag ofrisk. Det passar inte alls. Jag är dessutom uttråkad. Fy vad tråkigt det är.
Men jag är tacksam för att jag får ha så många goda vänner, det känns lyxigt.


shine
mark


"Bryt er ny mark, så inte bland törnen."
(Jer 4:3)gult är fult

"Vi vissnar alla som löv,
och likt vinden sveper våra synder bort oss."
(Jes 64:6)


valvaken

Val. Ett sorgligt val. Alliansen eller det rödgröna gör nästan det samma. Men att så många av mina medmänniskor vill ha SD i riksdagen och att de verkar få en stark roll i min kommun gör mig fundersam. Ja det är väl såhär Sverige ser ut. Kanske inte är sorgligt, bara sant. Bara den värld vi lever i. Okej nu skriver jag bara på måfå, svamlar, reagerar med ord. Hmm...


zig zag

dsc02361 (MMS)

Zig-Zag väcker minnen till liv.


vet inte riktigt var

dsc02335 (MMS)

Jag befinner mig någonstans, vet inte riktigt var. Jag står på en liten fotbollsplan i mörkret och lyssnar på vinden för jag orkar inte med sorlet och det sociala ikväll. Orkar inte le och fråga, le och svara. Står hellre en bit ifrån där jag kan höra mina tankar som maler. Nyss sa någon att ärlighet plus Jesus är lika med god själslig hälsa. Ärlighet. Jag gillar ärlighet.


utan hinder


Jag har ett fotoprojekt som jag vill utföra. Under flera år har jag tänkt på det och nu är tiden snart kommen då jag faktiskt kan få det gjort, snart har jag inga hinder eller ursäkter för att inte göra det. Idag såg jag bilder överallt, där och där och där osv vill jag fotografera men än är det för grönt och skönt ute.


the beat that my heart skipped


...är den amerikanska titeln på en fransk film som jag inte har sett.


moln


något extra

dsc02325 (MMS)

Vissa dagar behövs det något extra när man kommer hem från jobbet.


RSS 2.0