samtal om livet över en påse godis

Det är fint att få umgås med vänner och prata om allt som hör livet till, både stort och smått, viktigt och ytligt.
härligtDen som inte vet, vet inte. Det är galet, det är roligt. Det är bara sport. Det är träning. Det är blod, svett och tårar. Det är koncentration och glädje. Nerver och ilska. Sport, näe inte vilken sport som helst duger för mig. Jag spelade min första innebandymatch på 4 år. Det var så härligt. Uppvärmning, matchställ, speaker, domare och tekningar. 3x20 min effektiv speltid. Härligt, och slitigt om man hade ett redan sargat lag. Spring, spring. Hur förklarar man? Det går inte. Den som inte vet, vet inte. Slutpratat om innebandy!?!


klipper till med saxen

Jag spanar på saxen. Håret behöver trimmas. Snart klipper jag nog till med saxen. Fast jag är inte lika desperat eller trött på mitt långa hår som kvinnan i videon.ljuvligtLjuvligt är ljuset,
det är skönt för ögonen att se solen.


(Pred 11:7)
 


gå på vatten

But Jesus immediately said to them: "Take courage! It is I. Don't be afraid." "Lord, if it's you," Peter replied, "tell me to come to you on the water." "Come," he said. Then Peter got out of the boat, walked on the water and came toward Jesus. But when he saw the wind, he was afraid, beginning to sink, cried out, "Lord, save me!" Immediately Jesus reached out his hand and caught him.

Men genast talade Jesus till dem och sade: "Lugn, det är jag. Var inte rädda." Petrus svarade: "Herre, om det är du, så säg åt mig att komma till dig på vattnet." Han sade: "Kom!" och Petrus steg ur båten och gick på vattnet fram till Jesus. Men när han såg hur det blåste blev han rädd. Han började sjunka och ropade: "Herre, hjälp mig!" Jesus sträckte genast ut handen och grep tag i honom.


(Matt 14:27-31)haha...

Jag gillar verkligen att skratta!vänner och bekanta


Talitha Koum har uppdaterat sin hemsida. Bilderna ovan kommer från TK:s hemsida. Jag känner kvinnorna bakom märket och kan avslöja att de jobbar med en ny kollektion.NA - individually and collectively är ett klädmärke som gör t-shirts med schyssta tryck. Bilden ovan kommer från NA:s hemsida.Shoppa loss!


min nya "look"Jag vill se lika cool ut som DJ Ruth Flowers. Bilden är från Ruth Flowers's hemsida.


i skugganÄntligen är vinter-OS igång. Damkronorna, Kalla, Ferry, Anja, Tre kronor...


se rött
mormors danska chokladkaka100 g margarin el. smör (flytande är smidigt att använda så slipper man smälta och låta svalna)
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl

* Sätt ugnen på 160 grader
* Smält margarinet och låt det svalna
* Vispa ihop under 2 min: äggen, sockret, vaniljsockret och saltet
* Rör i kakaon och vetemjölet
* Blanda i margarinet
* Smörj en form och häll i smeten
* Grädda i ca 40-45 min


Detta blir en god kladdkaka!


lite färg gör mig glad
nybakta bullar

Idag har det varit en vacker vårvinterdag med strålande solsken och gnistrande snö. Gick en promenad på promenadstigen nära där jag bor. Mötte motionärer och hundägare med sina hundar. Försökte utan framgång fånga hur vackert allt var; solljuset, snötäckta grenar och den där snötystanden som bara stördes av fågelkvitter då och då. När jag frusen och rödkindad slutligen återvände hem möttes jag i trappuppgången av doften av nybakta bullar vilket var mycket uppskattat även om jag ingen bulle fick.
let me down easy
"Lik en galning som skickar i väg bränder och pilar och död är den som lurar sin vän och sedan säger: Jag skämtade bara!" (Ord 26:18-19)


trädet

Allt jag vill när jag tänker efter
är att följa dig och jag ber om din hjälp
Men jag har så svårt att bli stilla inför dig
Trots att jag behöver dig


Ja du är trädet som ger mig skugga
Du har den hand som leder mig
Ändå gör jag så mycket dumt mot dig
Gud jag behöver dig


Och det goda jag vill göra
det gör jag inte det bara flyter bort
Och det onda liksom bara kommer
och jag behöver dig


Ja du är trädet som ger mig skugga
Du har den hand som leder mig
Ändå gör jag så mycket dumt mot dig
Gud jag behöver dig


Det är inte första gången som jag
haft anledning att be om förlåtelse
Och jag gömmer mig bakom min svaghet
Jag behöver dig, jag behöver dig
Gud jag behöver dig


Ja du är trädet som ger mig skugga
Du har den hand som leder mig
Ändå gör jag så mycket dumt mot dig
Gud jag behöver dig
Låttext av Per Holmberg


rubriker

Visst är det skevt att löpsedlarna handlar om Let's dance!?!


glädjerus

Jag är glad. Jag borde vara nervös och orolig och nästintill vettskrämd, så som jag brukar bli inför nya saker, men nej, jag är så glad att jag inte kan vara ett nervvrak men det är klart imorgon när det börjar bli tid för det jag ska göra kommer det nog pirra lite i magen. Jag är glad. Trodde aldrig att jag kunde bli så glad över en sådan grej. Trodde inte att jag skulle gå runt och le en hel dag bara för att jag ska provträna innebandy med ett damlag. Men det otäcka (?) är ju att detta gör att den lilla stad jag befinner mig i får ett fastare grepp om mig.RSS 2.0