morgonstund
Jag gick upp tidigt idag. En vän som sovit över följdes till stationen. Morgonen var kall, klar och vacker med gula löv, solsken och rimfrost.


for the love of the game

Efter några minuters spel tre mot tre i den lilla sporthallen kan jag knappt andas eftersom jag inte har värmt upp och dessutom är otränad. Känns som om jag ska kräkas om jag tar ett löpsteg till. Vilar lite. Kommer igen. Springer som en galning. Blir bortfintad. Snubblar på mig själv. Missar mål. Springer som en galning igen. Försöker tänka. Passar rätt. Någon gör mål. Svetten lackar. Krigar om bollen. Väger för lätt i närkampen. Stänger av passningsyta. Stjäl bollen. Springer. Fajtas. Svettas. Efteråt bränner det i musklerna som redan börjat bli stela. Träningsvärken kommer smygande. De tidigare så färglösa benen är fulla av mer eller mindre ömande blåmärken, de ömaste känner jag av till och med när jag sover. Lycka kan ibland vara att få stänga av allt och bara lira lite innebandy.


De syns inte så väl men de finns där...


läs

Två bra böcker jag borde läsa lite mer i.


mötesplatsen


Kopparmärra vid Kungsportsplatsen i Göteborg.


6-timmarsfika

Häromdagen hade jag en fin dag i kära Göteborg. Åt en god lunch med min kusin, sprang in en snabbis på Hasselblad Center och fikade sedan men en kompis. Det blev en sådan där 6-timmarsfika uppdelade på två olika ställen.


Café Villa Villekulla var mycket mysigt fast utanför, när vi var på väg hemåt vid 9 på kvällen, fick vi möjligheten att köpa knark av en glad snubbe.berg- och dalbana

Det har sagts förut och det kommer att sägas igen; livet är en berg- och dalbana. Den där känslan av att det går upp och ner ökar när man befinner sig i gränslandet, jag menar livet mellan två jobb. Det här är en ny erfarenhet som på många vis ökar min förmåga att leva mig in i andra människors känsloliv. Självklart vill jag jobba och detta är en erfarenhet som jag hade velat vara utan. Men jag lär mig ju om människor. Jag vet att det tar energi att söka jobb och att det tar energi att hålla upp en god min när vänliga människor frågar "Hur går det?". Hmm... Jag befinner mig ändå i en bra situation där jag har vänner, familj och gemenskap. Jag finns i ett sammanhang som vill ha mig där. Men jag erkänner, jag trodde aldrig att jag som är så kavat och arbetsvillig skulle vara utan jobb. Förstår inte hur Gud tänker.


positivt

Saker jag gillar med hösten:

man kan köpa clementiner


birds

Har ni sett Fåglarna?1994

VM 1994 upptäckte jag att fotboll kan vara roligt att titta på. Jag lärde mig till och med namnen på flera spelare i landslaget. En av de som var lättast att känna igen och dessutom coolast var unge herr Larsson. Och Henrik Larsson har gjort fotbollen intressant i många år och han är fortfarande coolast, fast bäst i landslaget är väl ändå Zlatan. Nu lägger min favoritspelare av med att spela fotboll. Det var det.


Bilder från sökning (henrik larsson) på Google Images.


den som inga kläder har...

Skrev i våras om ett par kreativa människor som har en blogg där de presenterar sitt klädmärke Talitha Koum och visar upp sina kläder. Nu är dags att jag göra lite pr för dem igen och hänvisa till rätt adress; talithakoum.blogg.se. Tidigare i veckan hade de en minimodevisning och nu finns det bilder på bloggen från den kvällen.


saffransbullar


Jag inser nu att jag inte kan ha tagit den här bilden eftersom det var jag som höll på att försöka placera pärlsocker på bullarna, var nog mor min som höll i kameran... Snart är det dags att baka gula bullar men som vanligt är det saffranskris. I min familj gör vi inte lussekatter utan vi gör runda små bullar och ibland en längd. Och vi bakar inte nödvändigtvis till lucia, bara det blir gjort en vecka innan jul så är jag nöjd.


cykel


accessoar

Jag tror att jag och den här bilen skulle vara fina ihop.
Jag gillar jaguaren på motorhuven.
Jag tror att det är en Jaguar modell Mark I XJ6.Bild från en bildsökning på Google.com, bilden finns i ett forum på Grassrootsmotorsports.com.


upp och nerIgår hade jag en riktigt dålig dag, trots den vackra morgonhimmelen. Försöker titta på mig själv med lite avstånd och kan konstatera att arbetstlöshet är en påfrestning på självförtroende och humör.

Idag är en bra dag. Sov gott och länge. En natts god sömn är bra för både kropp och själ.

Lev väl!


RSS 2.0