kontroll

Ibland blir jag frustrerad över att man som tjej alltid är svagare än killar. Nu finns det säkert tjejer som är starkare än en del killar men generellt sett så har vi ingen chans. Vi är alltid i fysiskt underläge, i alla fall jag som är en rätt klen tjej. Och om man är lite av ett kontrollfreak är det ju oerhört störande att veta att man inte kan behärska alla eventuella skeenden. Hmmm... Fast å andra sidan så är det kanke inte så bra att vara ett kontrollfreak.



Kommentarer
Postat av: Sorken

Det är ju sant att killar rent fysiskt oftast är starkare en tjejer. Men lika sant är att killar inte psyksikt klarar lika mycket som tjejer. Dessutom är killar sämre på att både prata och visa känslor än tjejer.I långa loppet lever också kvinnor generellt sett längre än män. Slår man sedan ut skillnaden på aktiviteter, så ger kvinnor liv i mycket högre grad än män - som i större utsträckning tar liv. Se på krigen i världen. Om Gud finns, vilket jag som du tror, då föreställer jag mig att det blir lättare för kvinnan att stå till doms inför honom för sina handlingar en gång än det blir för mannen. Fast det här sista får väl mer ses som en spekulation från min sida. För vänder man på det - och det visar sig att kvinnan har ett bättre utgångsläge än mannen att leva rätt -då kanske det blir kvinnan som får svårare att försvara sig inför Gud en dag. Ska man se mannens överlägsna fysiska styrka gentemot kvinnans som en frestelse till dåliga gärningar, då har kvinnan haft, som sluppit denna frestelse, en lättare situation här på jorden än mannen. Hur dömer Gud då? Och om vi tänker oss att Jesus inte kom för de friska utan för de sjuka. Kom han då mer till mannen än till kvinnan?

2009-12-12 @ 18:06:12
Postat av: Kajsa

Intressant kommentar. Vi får väl se hur det blir. Jag är dock inte helt övertygad om att kvinnor är bättre på att visa och prata känslor.

2009-12-13 @ 14:40:06
URL: http://whythis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0