bror

Syster fick ju vara med för ett tag sedan så bäst att låta bror vara med också. Jag och min bror med matchande bågar i lilla rutiga soffan.
Matt 7:25-27


"Därför säger jag er: bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna? Se på himmelens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?"

 


långsam

Jag är impulsiv men långsam,
jag är rapp i käften men långsam,
jag är snabbtänkt men långsam.

Jag lyssnar långsamt,
jag känner långsamt,
jag litar långsamt.luft att andas in"när det inte finns någon luft att andas in
och när ingen vila finns att få
när det inte finns någon plats att gömma sig
Herre säg mig vart jag skulle gå"

Del av låttexten Får jag komma till dig från albumet Med öppna händer med sångerskan Kristina.

 


a walk down memory laneHär bevittnade jag innebandy utomhus, här var jag bollkalle så länge bollen inte kom i de taggiga buskarna, här hängde jag efter min bror och hans kompisar, här åkte jag rutschkana, här fanns ingen träsarg.
När jag var liten.


övergivenDen här brunnen finns på en gammal ödetomt. När jag var liten fanns det ett nerbrunnet hus på tomten och ett gammalt förråd. Självklart fick man inte leka vid huset men ack så spännande det var. Nyfikna som vi var gick vi såklart in i huset, i alla fall en gång. Nu som vuxen inser jag hur farligt det var eftersom husskelettet som var kvar antagligen inte var speciellt stabilt. Förrådet var inte eldhärjat så där fixade några till så att vi kunde sitta på gamla soffdynor och chilla. Nu är husen borta, kvar är sly, sankmark, ett äppleträd och brunnen.


vara allena

Ligga i diket
titta i taket
grässtrå i munnen.
Ligga i diket.

Tänka på intet
molla och sjunga
ögonen tunga
tänka på intet.

Vara allena
bara försvinna
borta i gräset
vara allena.Av: Lars Huldén (1926-)


gamla ord

Idag har jag läst i några gamla dagböcker från grundskoleåren. Texterna är tråkiga, underhållande, pinsamma och ibland lite sorgliga. Upp och ner, svart och vitt. En kropp i förändring. Kompisar och icke-kompisar. Snygge söte snälle killen som jag inte vågade prata med men ständigt var småkär i. Ensamhet och gemenskap. Växa isär och hitta nya vänner. Nutid och framtid. Grupptryck och egna val. ICQ och chattvänner. Historiska händelser som att familjen fick tillgång till internet den 9 januari 1997. Osäkerhet och beslutsamhet. Barnslighet och insikter. Det mesta är dock tråkiga upprabblingar av ointressanta händelser. På den tiden la man inte ut sitt liv på internet utan man gömde det i en bokpärm.

skyddIbland måste man.


håll avstånd
vattenIdag har det regnat hela dagen och om jag inte minns fel regnade det hela dagen igår. Novembermörkret har redan (kl. 16:10) omslutit huset. Bästa att stanna inne och njuta av uppfinngar som tvättmaskin, element och soffa.


gone fishing?frälsarkrans


Nordstedts ordfrälsarkrans -ringformig livboj som kastas ut till drunknande


Nordstedts ord: dike -grävd långsträckt ränna för bortledning av överflödigt vattenJesus är min frälsarkrans
Nåden flödar över, inga diken kan hindra den
mysbelysning

Nu har jag hängt upp adventsstjärnan i köksfönstret. Mysigt.

who's that girl


För den riktiga videon till låten; klicka här. Den riktiga videon är roligare.


att inte göra som man borde

Jag gör inte alltid som man borde. Jag följer inte samhällets alla konventioner. Jag gör inte alltid det som verkar det självklarar att göra. Ibland tänker jag att livet skulle vara mindre besvärligt om man gjorde som alla andra. Ibland önskar jag att jag bara följde efter utan att ifrågasätta, utan att streta emot. Ibland tänker jag att man är mer ensam när man väljer att gå en annan väg än den som är så självklar för så många andra att välja. Men sedan tänker jag att det är helt i sin ordning att jag går åt ett annat håll, att jag utan att se om någon vandrar med mig tar ett kliv i den riktining som för mig framstår som sann.


melody gardot

För er som ännu inte har upptäckt den amerikanska sångerskan Melody Gardot postar jag en låt med just henne.


psalm 37:1-8


Reta inte upp dig på de onda, avundas inte de som gör orätt!

De torkar snabbt som gräset och vissnar bort som grönskan.
Förtrösta på Herren och gör det goda, så får du bo i ditt land och leva trygg.
Ha din glädje i Herren, han ger dig allt vad ditt hjärta begär.
Lägg ditt liv i Herrens hand. Lita på honom, han kommer att handla.
Han skall låta din rätt lysa som gryningsljuset, din rättvisa sak som middagssolen.
Var stilla inför Herren, vänta på honom. Reta dig inte på den som når framgång, den som når sina onda syften.
Stilla din harm, låt din vrede slockna, reta inte upp dig, det leder bara till ont.syster

Då och då, eller rätt ofta, tittar jag på Annika Marklunds blogg. Hon och jag är olika men vi har vissa likheter också. Vi är lika gamla (hon är dock ca 2 månader äldre) och vi har en syster i USA. Den senaste tiden har hon hälsat på hos sin syster och bloggen är fylld av mysiga syskonbilder. Jag saknar min syster och hennes familj. Hon, min syster, bor och trivs där borta men ibland känns det orättvist att andra får krama om mina syskonbarn, min svåger och min syster. Men jag unnar dem all kärlek och omtanke de får där borta.


Jag och min syster som vi såg ut i mitten av det glada 80-talet.


talitha koum

Hängde med till Lidköping igår och modellade lite för Talitha Koum. Bildbevis finns på deras blogg.RSS 2.0